Къде да отидем на басейн в Пловдив?

Август е месецът за отпуска, почивки и море. Много пловдивчани обаче, които нямат достатъчно време или средства, ще се наложи да останат под тепетата и през най-горещия месец от годината. Специално за тях събрахме на едно място предложенията на водещите плажни комплекси в града, където всеки може да се отдаде на заслужен отдих и да се разхлади.

Един от най-популярните плажове в Пловдив е „Нептун“ в квартал „Кючук Париж“. Плажът разполага с три бесейна – 25-метров, 50-метров и детски. Там предлагат  и доста примамлива оферта – от 9 до 10 сутринта и от 17 до 20 вечерта входът е 4 лв., а през останалото време е 5 лв. Ако искате да ползвате допълнително шезлонг, трябва да си приготвите още 2 лв.

Най-известното място за нощни забавления край басейна е комплексът „9-ти километър“. Мястото е подходящо за любителите на вечерните купони и през летния сезон почти всяка вечер там се огранизират тематични партита. От 8 до 18 ч. входът е 5 лв., а след това цената се смъква на 3 лв. Повечето нощни партита са безплатни за жените, а мъжете влизат срещу 2 лв.

Ако държите на спокойствието и обслужване на високо ниво, то вашето място е басейнът на хотел „Тримонциум“. Там срещу 20 лв. освен водни забавления, получавате и разхладителни напитки и лек обяд.

Аквапаркът на хотел „Санкт Петербург“ е с работно време от 9 до 19 ч., като в делничен ден входът е 4 лв., а в почивни – 5 лв. Деца до 10 години ползват басейна безплатно, но само при условие, че са с придружител.

„Aqualand” в квартал „Тракия“ предлага на пловдивчани голям набор от атракции – водни пързалки, цели 7 басейна, а от тази година и водна аеробика, която се включва във входната такса. За да се възползвате от нея, трябва да сте в комплекса след 15 часа.

Друг плувен комплекс в район „Тракия“, който си струва да посетите, е в хотел SPS. 3 лв. е входът за деца, а 5 лв. е за възрастни, като през уикенда цените скачат с по 2 лв.

Не на последно място поставяме и плажа на брега на Марица, който ще отвори врати тази неделя, 2 август. Там ви очакват два бесейна джакузи, волейболно игрище, а през септември и открита музикална сцена. Какво още са ни подготвили край брега на реката, вижте ТУК!

 

Подобни статии

Top