Към кого да се обърнем, ако намерим починало животно в Пловдив?

Знаете ли към кого трябва да се обърнете, ако ви се наложи да отстраните от пътя или някоя градинка, трупът на починало животно? Оказа се, че точните хора за това са служителите на Зооветеринарния комплекс в Пловдив, научи DCNEWS от собствен опит.

От няколко дни на паркинга на голям хипермаркет в града под тепетата, намиращ се на бул. „Шести септември“, лежи трупче на около 5-месечно коте. Животното е било блъснато от паркиращ автомобил, а след това почти цял ден лежа върху основната пътека на паркинга, без никой да го измести, а минувачи и шофьори го заобикаляха.

През нощта все пак някой е решил, че трупчето пречи и го е изместил встрани, на затревено островче край оградата на административна сграда в близост.

Репортер на DCNEWS подаде сигнал в общинската дирекция „Екология“, откъдето обещаха да информират именно служителите на Зооветеринарния комплекс. Само час след това специалистите пристигнаха на място и прибраха бездиханното телце, край което в продължение на поне 3 дни преминаваха клиентите на магазина.

Служителят обясни, че често се налага да прибират трупове на починали или премазани животни от пътищата, тротоарите и зелените площи в Пловдив и призова в подобни случаи да се сигнализира на тел. 032 966 184. 

Подобни статии

Top