„Кървавата Иванка“ от Брани поле отива на съд

66-годишната Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле ще седне на подсъдимата скамейка, след като Пловдивската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу нея. Тя бе обвинена в подбуждане с користна цел за отвличане на брат си и убийството на цялото му семейство – общо шест души, сред които и две деца.

Делото за Кървавата Иванка влиза в съда

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу „американката“ от Брани поле за общо 7 престъпления, извършени в периода 12.02.2016 г. – 18.03.2016 г. Тя е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Ройдов, а впоследствие – да убият, както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и двете му внучета – на 8 и 15 години.

Като в трилър: Кандидат-милионерка поръчала убийството на родата (ОБНОВЕНА)

 

Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, припомнят от прокуратурата. Жената се надявала, че след убийството на брат си и наследниците му, ще получи голяма част от наследството на баща си Георги Ройдов, който починал в САЩ.

Ройдова обещала на двамата потенциални извършители на престъплението комисионна в размер на 10 % от наследството, което, според собствените й изчисления, възлизало на 3-4 млн. долара. Иванка била задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3 000 лв. „капаро”, за да извърши престъпленията, към които го подбуждала.

Ройдова остава в ареста, нареждала: „Убий този и отвлечи онзи!“

Припомняме, че с определение на съда, спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7 000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Пуснаха Ройдова срещу 7 бона, нямало да се укрие

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Иванка Ройдова е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.

 

Подобни статии

Top