Кърпят Рогошко и Брезовско шосе с 20 хил.лв. (СНИМКИ)

Кърпят Рогошко и Брезовско шосе с 20 хиляди лева, съобщи кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Ремонтните дейности на Рогошко шосе обхващат участъка от моста на гробищата до изхода на града. Тази отсечка беше закърпена в първите дни на 2013-та година, но отново е разбита, оплака се кметът.

Рогошко шосе е стар участък без добре положена основа под асфалта. Трафикът на тежкотоварни камиони по този път обаче е огромен и затова дупките се отварят непрекъснато. Средства за цялостно преасфалтиране на шосето обаче няма. „Ако преасфалтираме изцяло отсечката, ще отидат всички пари за асфалт на улици в района за цялата следваща година и не съм убеден, че ще стигнат, обясни Ралев. Затова трасето се кърпи на парче и само когато стане крайно наложително.

След като приключим с този път, ще започнем да кърпим Брезовско шосе, посочи районният кмет. Той обаче изрази опасения, че е възможно парите да не стигнат. Тогава ще се наложи да искаме от голяма община, допълни Ралев.

В „Северен“ продължават ремонтите на тротоари, тъй като за тази дейност все още има средства. В момента се поставят плочки на улиците „Сава Муткуров“ и „Орлова“, както и на бул. „България“.

До края на седмицата трябва да бъде готов и паркингът на бул. „България“ 22. Ремонтът там се е забавил заради изграждането на канализация. Отводнителните шахти вече са готови и предстои полагането на асфалт.

Подобни статии

Top