Кът с водни приятели на децата от ЦДГ „Велимира“ в „Тракия“

Детска градина „Велимира“ с директор г-жа Ангелова реализира проект по ПУДОС „Еко кът водни приятели“ на стойност 4800 лева. Аквариуми с многобройни рибки и костенурки вече радват посетителите на детското заведение.

Новите придобивки са разположени във фоайето, а малчуганите всекидневно се любуват на водните обитатели и полагат грижи за тях.

„Изпълнението на проекта е много добро. Адмирации за директора и всички служители на ЦДГ „Велимира“ за свършената работа“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който днес лично се увери в това.

Той подчерта, че само четири детски градини от Пловдив са спечелили проекти по ПУДОС, а от администрацията на район „Тракия“ са помогнали при изготвянето на проект „Еко кът водни приятели“ .

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров сподели и задоволството си от факта, че възпитаниците на ЦДГ „Велимира“ вече интензивно ползват последната придобивка в детската градина – плувния басейн.

Децата могат да плуват басейна от края на септември тази година, след като благодарение на община Пловдив бе изградена мъглоуловителна система.

Такава липсваше и поради тази причина мястото се използваше като физкултурен салон.  По този начин бе решен още един проблем, оставен в наследство от предишното управление.

Подобни статии

Top