Къщата на загадките в Пловдив

Най-новата атракция в града под тепетата „Къщата на загадките“ привлича все повече любители на екстремните преживявания и логическите приключения.

Това е бутикова игра, която ви вкарва във филма в буквалния смисъл и вие можете да се вживеете в ролята на откриватели, да си направите гимнастика на мозъка и да се забавлявате с най-близките си приятели.

Интерактивното забавление води началото си от 2007 г. в Япония и само за няколко години се превръща в едно от най-нашумелите в света. Един екип може да включва от 2 до 5 участници, които решават поредица от загадки в рамките на един час. Целта на играта е да се намерят и решат всички загадки, които се появяват по пътя на участниците до финала. За да открият изхода, играчите трябва да са бързи, сръчни, и най-важното – да работят в екип.

„Къщата на загадките“ в Пловдив е създадена от Натали Симеонова и съпругът й Георги Пиронков. Идеята възникнала след екскурзия в Германия, където двамата за пръв път попаднали на подобно предизвикателство.

Когато се върнали в България, двамата пловдивчани решили да създадат първата къща на загадките в града под тепетата. Тъй като желанието им е да работят с млади и позитивни хора, те намират двамата графитъри Алис и Броу, които превръщат помещението в истинска логическа приказка.

Подобни статии

Top