Латинка Петрова влиза в любовен романс с френски привкус

„Любовта – това съм аз“ е най-новата провокация, която Драматичен театър – Пловдив отправя към почитателите на изкуството. Пиесата е от френския автор и актьор Себастиен Тиери, с когото българската публика ще се запознае за пръв път благодарение на екипа на Драмата.

Ловък майстор на сценичната интрига, с блестящо чувство за хумор, Тиери е най-играният в момента автор на комедии. В пиесите си авторът, отличен с Молиерова награда за драматургия, достига до философски обобщения и неслучайно наричат текстовете му като „умни криминалета“.

Според режисьора на спектакъла Андрей Калудов, най-голямото изпитание през актьорите е било да усвоят естетиката на драматургията. В „Любовта – това съм аз“ нищо няма да бъде поднесено наготово, зрителят ще трябва да следи внимателно какво се случва на сцената, за да достигне до същината и да открие истината за себе си.

Пиесата е и един своеобразен тест за това доколко са развити сетивата ни, сподели „естетът“ Калудов и допълни, че се надява „Любовта – това съм аз“ да продължи линията на предния му проект с Пловдивския театър –  „Духът на любовта“ и да привлече интереса на публика от цялата страна.

„Черешката на тортата“ в представлението ще бъде участието на Латинка Петрова, която е имала около една седмица, за да вникне в творческия процес. Актрисата, която се е включила доста по-късно от колегите си в репетициите, ще се превъплъти в ролята на Дженифър – възрастна дама, която търси истинската любов в много по-млад от нея мъж.

Актрисата сподели, че се чувства прекрасно сред колегите си в театъра под тепетата. Пловдивският театър се намира в бутиково състояние по отношение на дух, администрация и начин на работа, сподели Латинка Петрова.

Въпреки, че времето й за репетиции е било ограничено, тя е успяла много бързо да усвои детайлите, да укроти дивото в себе си и да изгради един фин и мек образ.

Заедно с Латинка Петрова на сцената ще излязат още  Пьотр Кшемински, Мариана Йотова, Елена Атанасова и Тодор Дърлянов. Сценографията и костюмите са на Диляна Асенова.

Премиерата е утре, 8 декември, от 19 часа в Дома на културата.

 

 

Подобни статии

Top