Левски иска оставката на Боби и извънреден конгрес, БФС наказа реферите

Ръководството на Левски поиска нов извънреден конгрес, както и оставката на президента на Българския футболен съюз и целия Изпълком. Това разкри председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев след днешното заседание.

„Ще подадем жалба до спортно-техническата комисия, ако бъдат взети точки на Левски. На Управителния съвет се реши, че ПФК Левски иска оставката на цялото ръководство на БФС и настоява за нов конгрес, като ръководствата на комисиите да се сменят. В новия Изпълком да няма собственици на клубове“, заяви Иво Тонев.

„Преди стартирането на полусезона инициираме среща на всички собственици и ръководители на отбори от „А” група, заедно с ръководители и главни редактори на водещи медии в България, както и съответни представители на БФС. На тази среща ще седнем всички да се гледаме в очите, за да се разберем какво ще се случва с българския футбол от тук нататък”, допълни председателят на УС на Левски.

„Ако Литекс бъде изваден от турнира за Купата на България и Левски бъде върнат, решихме нашият отбор да участва с юноши. Не искаме да участваме по административен начин. Ако бъде взето такова решение, Левски ще играе с юношите си”, разкри Тонев.

В същото време Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря правата на Георги Йорданов и Таско Тасков за неопределено време. Двамата ръководеха двубоите между Левски и Литекс съответно за първенството и от турнира за Купата на България.

Със спрени права е и асистент съдията Николай Стайков, който видя засадата при редовния гол на Владимир Гаджев в срещата за Купата на България в Ловеч. Литекс спечели с 3:0 битката във втория по сила турнир на България, след като игра с 10 човека от 64-ата минута, а головете паднаха в продължението на срещата.

Снимка: viasport.bg

Подобни статии

Top