Левски спря правата на Мис Волейбол 2016 (СНИМКИ)

Странни неща се случват около една от най-добрите родни волейболистки – Нася Димитрова. Доскорошната звезда на Левски избра да премине това лято в Марица, но все още не е дебютирала за шампиона на България и на този етап единствено тренира с тима. Причината е, че „сините“ й правят спънки. 24-годишната волейболистка, която преди дни беше провъзгласена за Мис Волейбол 2016, има сериозни проблеми с бившите си работодатели. И то при положение, че се е откупила от Левски, съобщава агенция Блиц.

Димитрова е извадила 10 000 евро – точно толкова „сините“ са искали от Марица за нея. Въпреки това се стига до ситуация със спирането на състезателните й права. Димитрова е получила шестмесечно наказание от Дисциплинарната комисия към БФВолейбол. Това принуждава волейболистката да търси правата си, обръщайки се към адвокати, които се заемат със случая.

Безумно е по този начин ръководството на Левски да спъват развитието на талантливата състезателка, която в продължение на почти 10 години даваше всичко от себе си за любимия отбор. Димитрова записа два златни дубъла със „сините“ – през сезоните 2008/2009 и 2013/2014, като и тази година беше с основна заслуга за спечелването на Купата на България.

Предвид изтичащия й договор и мотивацията да продължи в клуб с по-големи амбиции, Нася това лято реши да премине в Марица. Това обаче разлюти „сините“, които избраха да пречат на развитието й. Нищо чудно Димитрова да загуби и мястото си в националния отбор… по нареждане на президента на родния волейбол инж. Данчо Лазаров. Публична тайна е, че именно той е босът в сянка на женския волейболен Левски.

В същото време ВК Марица Пловдив получи специалната награда по време на Бала на спортиста в Гранд Хотел Пловдив. От името на общината, кметът Иван Тотев връчи на президента на Марица Илия Динков плакет за принос в развитието на волейбола в град Пловдив. Заедно с президента Динков на сцената бяха аплодирани и щабът и състезателките на женския отбор на „жълто-сините“

През 2016 година Марица защити шампионската си титла на България при жените, запази и званието си Носител на Суперкупата на България от предишната година, след като федерацията не намери за целесъобразно да организира мач за трофея през тази година, и стана първият български женски тим, взел участие в Шампионската лига на Европа. След награждаването волейболистките не пропуснаха да си направят селфита в приятната обстановка на зала Пловдив, а капитанката Радосвета Тенева публикува две от тях в социалните мрежи. Диагоналът Марина Ковачева пък пусна в Инстаграм снимка на специалната торта на бала.

Снимки: bgvolleyball.com, Maritza Plovdiv VC

Подобни статии

Top