Левче за паркиране в Синя зона в Асеновград

Левче ще плащат водачите на леки автомобили в Асеновград за час престой в бъдещата синя зона на града. 1 лев ще е и таксата за ползване на общински паркинг, 2 лева ще трябва да плащат водачите на микробуси и лекотоварни превозни средства, а за автобусите сумата ще бъде 3 лева. Таксите ще бъдат гласувани на сесия на местния парламент тази сряда /19 ноември/.

Общинската администрация предлага абонаментът за синята зона да бъде 60 лева за месец и 600 – за година. За домуващите таксата месечно ще бъде 5 лева, а годишно – 50.

5 лева ще трябва да приготвят шофьорите за 24-часово паркиране, ако решат да оставят колата си на паркинга зад общината например. За същото време тарифата за микробусите ще бъде 10 лева, а за рейсовете – 15.

Предвидени са и месечни такси. За леките коли абонаментът ще бъде 40 лева, за лекотоварните – 70, а за автобуси – 90 лв.

Наполовина по-ниски са цените за ползването на паркинга на общинския пазар. Там за час водачите ще трябва да приготвят 50 ст., за 24 часа – 2 лв., а за месец – 25 лв.

Новите тарифи се въвеждат заради приетата от местния парламент миналия месец Наредба за организация и контрол при паркиране и престой. С нея бяха регламентирани районите, които попадат в централната синя зона.

Основните моменти, залегнали в Наредбата, приета на сесията на 29 октомври вижте тук.

Подобни статии

Top