Легенда на Барса и приятел на Стоичков поема Лудогорец

Легендата на Барселона Хосе Мари Бакеро е един от вариантите за нов треньор на Лудогорец, съобщава „Меридиан Мач“. Изключително близкият на Христо Стоичков 52-годишен специалист е попаднал в полезрението на шампионите, които усилено търсят наследник на напусналия след края на сезона Георги Дерменджиев.

От Разград вече са преговаряли с трима испанци, като се предполага, а баскът е един от тях.Треньорската кариера на Бакеро не е много бляскава. Той поема Пуебла още през 1999-а година, но бързо напуска. През 2005-а година води „Б”-тима на Малага, а година по-късно става старши на родния си Реал (Сосиедад).

За разлика от много други испански треньори, Бакеро има опит и в Източна Европа, което е голям плюс. Застава начело на Полония (Варшава) от 2009-а до 2010-а година, когато пък поема Лех (Познан). Именно той взема националът Александър Тонев в полския клуб през 2011-а година. За последно е бил треньор на перуанския Хуан Аурих преди две години.

Преговорите за нов наставник на Лудогорец вървят с пълна пара, като неговото име трябва да бъде обявено до края на седмицата. Все пак на 14-и юни шампионите започват лятна подготовка.

Снимка: dnes.bg

Подобни статии

Top