„Легендите“ подават ръка на млади музиканти в Пловдив

Legendite_1

На 3 ноември супергрупата „Легендите“ ще разтърси пловдивската публика с най-добрите и обичани български рок парчета от последните 40 години. Концертът ще бъде от 20:30 часа в многофункционалната спортна зала „Колодрум“.

За откриването на концерта „Легендите“ поканиха победителите от конкурса за най-добрa училищна група „Голямо междучасие 2015“ – Panic Station, които ще свирят пред пловдивска публика. За легендарните музиканти е важно да подкрепят младите таланти, защото феновете трябва да се запознаят с новото поколение!

„Още щом видях Panic Station разбрах, че те ще са победителите в конкурса „Голямо междучасие“, казва по техен адрес Митко Кърнев от D2. Според него успехът на момчетата не е случаен, защото през последните няколко години в Пловдив се развива силна рок сцена.

Panic Station определят стила си като модерен мейнстрийм рок. Скоро завъртяха втория си сингъл “Amsterdam”, като към него заснеха и видеоклип.

На концерта в Пловдив „Легендите“ ще представят над 25 емблематични песни, останали в историята на българската рок музика! Сред тях са „След десет години“, „Пак ще се прегърнем“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“ и други.

Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но показващи артистите в различна светлина – Данчо Караджов изпълняващ песни на ФСБ и Тангра, Стенли с оригинален прочит на репертоара на D2, Любо Киров – в ролята на барабанист и певец, плюс брилянтните китарни партии на Митко Кърнев.

Турнето им продължава на 6 ноември в габровската зала „Орловец“, а на 14 ноември музикантите ще забият пред софийската публика в зала 1 на НДК. Последната фиксирана дата е 10 декември, когато „Легендите“ ще зарадват почитателите си в зала “Булстрад Арена” в Русе.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top