Лекарите от Онкото на протест пред Общинския съвет

onko

Протест организират пред сградата на Общинския съвет медиците и служителите от Комплексния онкологичен център в Пловдив. Протестното събрание е насрочено за 17:00 часа днес. То е организирано от Инициативен комитет от служители на „КОЦ – Пловдив” ЕООД.

С протеста ще бъде изразена активна гражданска позиция, относно съмнения за проведен манипулиран конкурс за възлагане на управлението на „КОЦ – Пловдив” ЕООД, съобщават от онкологичния център.

Припомням, че миналата сряда в Община Пловдив се проведе конкурс за управител на КОЦ. На него се явиха досегашният шеф д-р Калин Калинов и ортопедът д-р Красимир Вальов. Кандидатурата на д-р Вальов е предложена за утвърждаване на предстоящата в четвъртък /4-ти юни/ сесия на местния парламент.

В предложението се казва, че д-р Вальов и опонентът му и сегашен управител на лечебното заведение д-р Калин Калинов са преминали 3 етапа на оценяване и събеседване. Конкурсната комисия е излязла с комплексна оценка за двамата кандидати и е обявила Красимир Вальов за победител в конкурса с 5.18 точки. На второ място е класиран д-р Калинов с 5.05 точки.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top