Лекция за изследванията на мозъка с компютър в Пловдив

prof Bogdan Draganski

Професор д-р Богдан Драгански от Университета на Лозана, Швейцария ще гостува на Медицински университет – Пловдив. Във вторник, 12 януари, от 13.00 часа пред специалисти професорът ще представи лекция на тема „Анатомични изследвания на мозъка с помощта на компютър – alea iacta est „, съобщиха от отдел „Международно сътрудничество” .

„Нашата цел е да се създадат невробиологични обяснения на пластичността на невронните механизми. Това ще помогне на клиницистите да взимат правилни решения за терапията на пациентите и да се правят прогнози за възстановяване на пациентите с мозъчни лезии ”, казва проф. Драгански, който като невроучен участва и в десeтгодишния международен проект за човешкия мозък („Human Brain Project“).

За значението на изследването на мозъка с компютър ще стане ясно по време на неговата лекция в учебната зала на Kомплекса за транслационна невронаука в МУ-Пловдив на бул. „Васил Априлов” 15 А.

С тази лекция продължава специализираното обучение в новооткрития Комплекс за транслационни невронауки, изграден по проект на МУ-Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top