Летище Пловдив с нов директор

Vladimir Styrbanov

Избраха нов директор на „Летище Пловдив“ ЕАД. Това е  Владимир Щърбанов, съобщи пресцентъра на транспортното министерство.

Новият директор е избран от борда на директорите на летището за изпълнителен директор, след като досегашният ръководител Иван Карнабитов подаде оставката си.

Владимир Щърбанов завършва през 1986 г. Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007 г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията. От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА“, като заема поста до 2012 г. През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top