Летни празници на изкуствата започват в Стария Пловдив

Празници на изкуствата „Лятно време“ откриват своя 18-ти сезон на 3 юни на летните сцени на „Конюшните на царя“. Над 80 събития са разпределени в различни културни области – джаз, рок, поп и класически концерти, театрални представления, детски празници и литературни представяния.

Всеки петък и събота, както и през голяма част от делничните дни на лятната сцена на „Конюшните на царя“ пловдивчани и гости на града ще могат да разнообразят лятната си почивка или просто да разпуснат след работния ден.

Тази година Празници на изкуствата си партнират с пловдивската опера и заедно организират представления за деца. По думите на основния организатор на събитията Александър Секулов спектаклите ще покажат на най-малките къде е Стария град и ще ги привлекат към интересните събития, които се случват там.

По думите на организаторите „Капана“ и Стария град са две чисто физически разделени места, но носят в себе си един и същ дух и Празниците ще успеят да ги обединят. Инвестициите, които община Пловдив прави в двата културни центъра на града, се възвръщат чрез огромния интерес на хората, които посещават и участват в проявите.

Освен основната сцена за 200 души, през този сезон в „Конюшните на царя“ е изградена и нова, по-малка сцена за 50 човека, която е предназначена за камерни акустични концерти, театрални спектакли, кинопрожекции и литературни срещи.

Целта на организаторите е да покажат, че лятото не е мъртъв сезон по отношение на качествени културни събития и 18-тото издание на Празниците на изкуствата да се превърне в своеобразен рестарт за обновената визия на Стария град.

„Конюшните на царя“ е най-успешната културна концесия в Пловдив през последните години, заяви зам.-кметът по култура Стефан Стоянов. „От западнало и загубило блясъка си градско пространство, то се превърна в една от най-желаните сценив цялата страна“, допълни той.

Билети за всички събития може да намерите на място, като цената им ще бъде между 5 и 10 лв.

 

 

 

 

Подобни статии

Top