Летни училища за деца с увреждания в Общностния център - DC news

Летни училища за деца с увреждания в Общностния център

Oбщностен център за деца и семейства в Пловдив отваря врати в началото на октомври. Той се намира на ул. „Вратцата“ 4, изграден е по оперативна програма „Развитие на човешки ресурси“и е на стойност 708 483 лева, съобщи днес зам.-кметът по социална политика Георги Титюков.

Екип от 29 човека, сред които педиатър, логопед, медиатор, психолог, гинеколог и медицинска сестра, ще обслужва деца с увреждания до 7-годишна възраст, ще се оказва помощ и на родителите.

В рамките на една година, две групи от по 15 деца ще се подготвят за първи клас, в т.нар. летни училища. Обучението ще е по 4 часа на ден, като целта е  нивото на подготовката на малчуганите с увреждания да бъде като това на връстниците им.

В центъра ще се оказва и подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и ще се извършват прегледи в специализиран кабинет. Децата ще получат индивидуална педагогическа подкрепа, а родителите ще се учат как да мотивират хлапетата за качествено образование и интеграция в обществото.

Пловдив има нужда от такова междинно звено, защото в част от случаите родителите не знаят как да се справят с проблемите, коментира Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив.

 

Подобни статии

Top