Ливанец ремонтира със собствени средства църква (СНИМКИ)

Ливанец дари 50 хиляди за ремонт на църква в карловския квартал Сушица.

„Когато сърцето е щедро и дарява, Господ вижда и за всичко се отплаща“, говореха помежду си хора жителите на квартала и благославяха Джоузев Джабра – ливанец, но с българско гражданство.

Той е един от известните бизнесмени в Карловско. Християнин е и смята себе си за българин. Женен е за българка, децата му са изцяло с българско поданство. Преди 25 години дошъл у нас и останал завинаги. Живее в карловския кварта „Сушица”, а една от големите му инвестиции е голям млекозавод.

Обича хората в България, защото винаги били любезни с него. След като един ден му поискали малка финансова помощ за подмяна на дограмите на храма „Св. Арх. Михаил“, той решил да отиде до църквата и да види какво трябва да се направи. И се шокирал: положението било отчайващо, а сградата се рушала. Затова решил да направи целия ремонт.

Пред журналисти бизнесменът не каза каква е сумата, която е извадил от джоба си, за да плати реконструкцията. Според близки до него хора обаче, парите са около 50 хиляди лева.

За ремонта помагали с труд и местните хора. Те искали обновеният храм да отвори врати на Голяма Богородица и това се случило. Вчера свещеници отслужиха литургия в присъствието на дарителя, който раздаде на децата от квартала подаръци и лакомства.

Top