Лидия Ганева излиза за победа на Детската Евровизия

Днес е финалът на Детската Евровизия в Малта. България е представлявана от 10-годишната пловдивчанка Лидия Ганева.

След втората репетиция вчера, Лидия е доста по-уверена на сцената, а според журналистите в международния пресцентър това беше една от най-добрите репетиции в цялото издание на конкурса. Неотлъчно до българският представител беше и Поли Генова, която заедно с екипа си продължи да вдъхва кураж на талантливото момиче. Веднага след втората си репетиция, Лидия даде пресконференция, на която присъстваха медии от цял свят.

Чуйте песента на Лидия за Детската Евровизия (ВИДЕО)

Този път в музикалния конкурс има съществена промяна в системата за гласуване. С решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия зрителският вот отпада и е заменен от гласуване на две международни журита – професионално и детско, с по пет члена от всяка участваща страна. Ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, а гласовете им са с равна тежест – 50:50. Те ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

Шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време на 20 ноември – неделя. Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top