Лидия ще пее под №6 на Детската Евровизия в неделя

10-годишната пловдивчанка Лидия Ганева ще пее под № 6 на финала на Детската Евровизия в неделя. Мега конкурсът започва на 20 ноември от 17:00 ч. и ще бъде предаван по БНТ1 и БНТ HD. Лидия ще изпълни „Вълшебен ден“ на сцената в Средиземноморския конферентен център в столицата на Малта – Ла Валета.

Този път в музикалния конкурс има съществена промяна в системата за гласуване. С решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия зрителският вот отпада и е заменен от гласуване на две международни журита – професионално и детско, с по пет члена от всяка участваща страна.
Ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, а гласовете им са с равна тежест – 50:50. Те ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

Шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време на 20 ноември – неделя. Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Харесайте, споделете видеото с песента на България „Вълшебен ден“!

Нека подкрепим нашето момиче – 10-годишната Лидия!

Изпълнението на Лидия е след представянето на домакините от Малта и преди бързата песен на Македония.

Редът, както следва:
1. Ирландия
2. Армения
3. Албания
4. Русия
5. Малта
6. БЪЛГАРИЯ
7. Македония
8. Полша
9. Беларус
10. Украйна
11. Италия
12. Сърбия
13. Израел
14. Австралия
15. Нидерландия
16. Кипър
17. Грузия

Подобни статии

Top