Ликвидират „Увеселителен парк Тракия“, общината против

Представителят на Община Пловдив в общото събрание на акционерите на „Увеселителен парк Тракия“ АД Георги Стаменов да гласува против ликвидацията на дружеството, предложена от Управителния съвет. Това ще решават днес общинските съветници в града под тепетата.

Извънредното общо събрание на акционерното дружество за решаване на въпроса с ликвидацията ще бъде на 12 декември. В него общината има една четвърт дялово участие. Така общината на практика няма решаващ глас.

„Увеселителен парк Тракия“ АД е регистрирано в съда през 2003 година, още по времето на тогавашния кмет д-р Иван Чомаков. Тогава общината апортира близо 140 дка земя между Братската могила и Гребния канал в смесеното дружество с идеята върху терена да бъде построен Пловдив ленд. Това обаче така и не става.

През миналата година дружеството е било на загуба с 1 834 хил. лева.

Припомняме, че на 1 август Георги Стаменов бе упълномощен да гласува против приемането на доклада за финансовото състояние на акционерното дружество заради разпродаването на дълготрайните материални активи.

Предложението на управителния съвет на дружеството, което ще се гласува на 12 декември, предлага ликвидацията да се извърши за половин година, а за ликвидатор да бъде назначен 32-годишният Димитър Христов Димитров.

 

Подобни статии

Top