Лиляна Павлова: Пловдив ще получи още 3 млн.лв. за по-добра градска среда (СНИМКИ)

За първи път от много време имам възможност, когато идвам в Пловдив, да го разгледам. Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Тук може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда и искам да Ви уверя, че Пловдив ще получи още до 3 млн. лв. до края на тази година за такъв тип дейности.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на възстановените пеещи фонтани в Пловдив. По думите й през юни, когато ще бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, ще бъдат отворени поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с  бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт и градска среда.

Пеещите фонтани са място, оставило красиви спомени за миналите поколения. Надявам се такива да имат и бъдещите. Радвайте се на новата придобивка, защото градът трябва да бъде още по-красив през 2019 г., когато ще бъде европейска столица на културата, заръча Павлова.

Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина бяха възстановени в рамките на проект „Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив“, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Неговата обща стойност е над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

На откриването на фонтаните освен министър Павлова, присъстваха още министърът на културата Вежди Рашидов, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова и др. Водната атракция бе пусната от кмета Иван Тотев в присъствието на множество пловдивчани и гости.

Подобни статии

Top