Лиляна Павлова: Утре пускаме основните участъци от АМ Тракия

В рамките на утрешния ден, при благоприятни условия, пускаме основните участъци от АМ Тракия. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в предаването „Още от деня“ на БНТ. Тя съобщи, че заради изискването за качество на извършваното строителство е забранено полагането на асфалт и маркировка.

Павлова наблегна, че при строителството на пътната инфраструктура се упражнява контрол в максимална степен, като даде пример с моста на 9 км на автомагистрала Тракия, където е положена наново изолация. Контролът върху качеството на работата се извършва с помощта на специализирани роботи, с които се измерва товароносимоспособността, уточни тя.

Министърът припомни, че два дни предсрочно е завършен ремонтът между пети и десети километър на АМ Тракия и в участъка между 63-ти и 67-ми километър. Тя заяви, че до края на утрешния ден ще бъдат пуснати основните участъци от автомагистралата, като поетапно за по няколко часа, ще бъде извършено прехвърляне на движението, за да се постави и шумящата маркировката при благоприятни климатични условия. За да не се натоварва допълнително трафикът, това ще се прави поетапно, на по-къси участъци от по 4 км, в интервала между 10 часа и 16 часа, когато трафикът е най-слаб.

До края на седмицата ще бъдат завършени ремонтните дейности на общо 45 км от АМ „Тракия“, обобщи Лиляна Павлова и допълни, че оставащите 5 км от по направлението София-Пловдив ще се ремонтират през септември. Тя информира, че ще продължи работата по четири виадукта на АМ „Тракия“ и на още толкова по АМ „Хемус“, като двата по-малки виадукта на южния аутобан ще бъдат готови на 20 юли, а останалите – през есента.

 

Подобни статии

Top