Линди е първия печеливш в „Регистрирай куче и спечели награда“ за 2016 г.

25 март  се оказа щастливият ден за пловдивчанката Йорданка Миткова Йорданова, собственичката на  женска бяла болонка, която е  първия късметлия за 2016 г. в инициативата на община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда“.

При декларирането на болонката в кметство на „Южен“, електронният регистър за домашни кучета, отглеждани в Пловдив, заведе под печелившия № 6200 кучето Линди, което е  надлежно идентифицирана с микрочип.

На официална церемония в район „Южен“ неговата собственичка получи множество подаръци – легло, гребен, комплект козметика, комплект държатели и 40 бр. торбички за екскременти, които бяха връчени от кмета на „Южен“ Борислав Инчев  и инициаторите на кампанията – експерти от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив и район „Южен“.

Надявам се, че новината за първия късметлия и неговия любимец ще заинтригува и други собственици на домашни кучета да регистрират и те своите любимци, сподели районният кмет Инчев.

В рамките на кампанията „Регистрирай куче и спечели награда“ предстои да бъдат раздадени още 9 предметни награди в това число и два ваучера за пакет козметични процедури.

А в случай, че все още не сте декларирали притежаването на домашно куче в общината, направете го! Така ще бъдете изрядни при строгите проверки, които извършват общинските инспектори, а и може да се окаже, че сте поредния добросъвестен стопанин на куче, наградено от общината благодарение на отговорното поведение на своя собственик!

 

 

Подобни статии

Top