Линейка блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Линейка блъсна 50-годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив, видя репортер на DCNEWS. Инцидентът стана на ул. „Гладстон“ около 12.00 ч. на пешеходната пътека до Градския дом на културата „Борис Христов“.

Линейката, с кърджалийска регистрация, превозваща дете в кома с черепно-мозъчна травма за хоспитализация в Университетска болница УМБАЛ „Св. Георги“, блъска пресичащата пътното платно жена.   Преди удара автобус от градския транспорт дал път на спешния автомобил с включени сирени и синя лампа. Линейката задминала колоната от чакащи коли в лентата за насрещно движение. Въпреки подадената звукова и светлинна сигнализация пешеходката тръгнала да пресича и спешната кола я блъснала.

Медиците веднага помогнаха на жената я откараха в болницата. На пътното платно останаха само 5-литрова туба вода и следи от кръв. Няма опасност за живота на пострадалата, обясниха от полицията. Тя обаче е с разкъсно-контузна рана на главата и съмнения за травма на таза.

Малко след като жената бе откарана в болницата, на мястото пристигна втора линейка, но тя бе върната от служителите на реда обратно.

Заради инцидента в продължение на около половин час бе затруднено движението в района и автомобилите образуваха огромна опашка, дълга до подлеза на Централна поща.

 

Подобни статии

Top