Линейки минават през дупки като кратери за УМБАЛ "Св. Георги" - DC news

Линейки минават през дупки като кратери за УМБАЛ „Св. Георги“

Линейки минават през кратери към УМБАЛ Свети Георги в ПЛовдив

Ежедневно автомобилите на спешна помощ, извозващи болни към  Университетска болница „Св. Георги” в Пловдив, са принудени буквално да спират, за да преминат през зейналите кратери в участъка на улица „Царевец”, водещ към лечебното заведение.

След последните продължителни валежи в края на миналата година дупките са станали дори по-дълбоки и се наложило шофьори да нахвърлят вътре камъни, за да ги позапълнят.

Продължението на улица „Царевец“, водещо към спешния сектор на УМБАЛ ”Св Георги”, от години е в лошо състояние. Там постоянно се пълнят дупки и пътното платно е гъсто осеяно с кръпки. Въпреки това състоянието на участъка преди бариерата е излкючително компрометиран.

Някои линейки дори при възможност и липса на автомобили отпред преминават в насрещното платно, за да избегнат дупките.

За проблема се обърнахме към кмета на района Димитър Колев, който заяви, че въпросната улица не е общинска, защото попадала в територията на болницата. От лечебното заведение пък казаха, че ако въпросната улица беше тяхна, то по нея щяха да се допускат единствено линейки и коли, извозващи болни.

От районната администрация обещаха, че след като бъде избран изпълнител за отстраняване и запълване на дупките по улиците на Западен и по въпросния участък от улица „Царевец“ ще бъде извършен ремонт.

 

 

 

 

Подобни статии

Top