Линейки подкрепят с плакати министър Москов

От днес всички линейки на Спешна помощ в страната ще се движат с поставени на видно място плакати в подкрепа на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Акцията е организирана от медицинската федерация „Подкрепа“, която подкрепи днес Москов, който бе остро критикуван заради намерението линейки да не влизат в ромските квартали заради посегателства върху лекари.

„Ние не приемаме твърденията на народните избраници от някои политически партии и неправителствени организации, че министър Москов етнизира проблема. Няма по-убедителни аргументи от цифрите, а те са: От 227 от началото на годината нападения над екипи на спешна медицинска помощ, 175 – са в ромски махали“, се посочва в декларация на „Подкрепа“. От организацията изтъкват, че безопасността на спешните медици по време на работата им „трябва да се осигурява навсякъде, където има риск от издевателства над тях“.

„Патетиката не може да укрива истината. Тя няма етнически характер, а дълбок социално-политически“, заявяват от медицинската федерация.

От федерацията обясниха, че инициативата за плакатите е дошла от структурите в цялата страна.

„Сподели, ако подкрепяш Петър Москов!“ Под този надслов от вчера до тази сутрин близо 26 хиляди души са споделили снимка на новия здравен министър, постната във Фейсбук от групата „Де е България“. Други 3 700 са харесали снимката. А още 314 са коментирали под нея.

Създадена е и група аз подкрепям министър Москов. За ден тя е събрала близо 8000 фенове. Създадено е също събитие под надслов „Да подкрепим Министър Москов в борбата му за истинските реформи“. Засега в него са посочени само час и дата – 16 декември, 10 часа, но не се уточнява какви точно действия ще се предприемат.

„…Ако някой е избрал да живее и да се държи като скот, получава и правото да бъде третиран като такъв. Всъщност дори дивите животни разбират, когато искаш да им помогнеш, и не нападат…“, е написано над фотоса на Москов от администраторите на фейсбук групата.

Повод за поста в социалната мрежа е изявлението на министъра на здравеопазването, че в махалите, където са бити спешни медици, те ще влизат само под охрана.

Освен оставката на министъра, поискана от ДПС, неговата реплика предизвика и множество коментари в социалните мрежи.

„Браво на доктора.Ще си купя шапка за да я свалям ако го срещна.“, „Прав сте г-н Москов -най-после и един доблестен човек да устоява позициите си! Трудно ще бъде – но ще се справите! Успех!“, „Трябва да им се даде урок и Вие точно това правите!Браво!И в никакъв случаи не бива да се таксува като дискриминация-загубилите доверие навсякъде по Света трябва да бъдат третирани с повишенвнимание или липса на такова!Грубияните трябва да бъдат поставени на място!“ – това са само част от коментарите във Фейсбук.

 

Подобни статии

Top