Липсва първата спирка на автобусите в кв. „Смирненски“ в Пловдив (СНИМКИ)

spirka (5)

За липсваща спирка на градския транспорт в Пловдив сигнализираха жители на кв. „Христо Смирненски“. Става въпрос за първата спирка  на автобусни линии с номера 10, 12, 26, 29 и 37 в посока Юндола – Изгрев.

Спирката на ул. “ Юндола“ на практика липсва, тъй като там няма нито навес, нито табела. Единственото, което може да се види, е кошче за отпадъци, изпочупени павета и пространство, обрасло с трева и храсти.

Хората, които всеки ден чакат автобуси там, са принудени да стоят прави, което в горещите летни месеци е истинска мъка. В дъждовно време също няма къде да се скрият, а тези, които не познават квартала, често вървят пеша до следващата спирка, която вече е обозначена с табела и конструкция.

„Това е първа спирка и е повече от необходимо тук да се постави заслон, където да сядаме. Как се чака тук в 35-градусова жега?“, негодуват живущите в квартала.  Интересно е, че първата спирка липсва, но последната, която се намира от срещуположната страна е монтирана отдавна, а там автобусите спират много рядко.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top