Лицата от трупата на Пловдивския театър – Димитър Банчев

Лицата на Пловдивския театър: Димитър Банчев

Димитър Банчев е роден на 11.12.1986г. Завършва НАТФИЗ,  специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Маргарита Младенова през 2014 г. Димитър е едно от най-новите попълнения в трупата на Пловдивския театър. Първата му професионална изява в Драмата е в спектакъла „Сако от велур”  по Станислав Стратиев на режисьора Борис Панкин.

Димитър признава, че се е запалил по театъра доста късно. Когато е на 23 той завършва първото си висше образование, специалност Бизнес администрация. На майтап решава да кандидатства в НАТФИЗ, където го приемат още от първия път. Оттам нататък животът му се променя на 180 градуса.

Не крие, че е изживял огромен стрес преди първото си излизане пред публика. „Бях ни жив, ни умрял до момента преди да изляза на сцената”, споделя актьорът. Сега вече всичко е наред и Димитър се чувства уверен и спокоен в храма на Мелпомена в Пловдив.

Като всеки млад актьор, Димитър признава, че всяка една роля би му била интересна и е готов смело да експериментира. В момента Димитър репетира „Антихрист” на режисьорката Анастасия Събева,  заедно с колегите си Петър Тосков, Красимир Доков, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова и Симеон Алексиев.

Димитър е участвал и в дипломния спектакъл на Анастасия Събева – „Женска управия”, който се радва на голям интерес и успява да се наложи като водещо представление на сцената на Младежкия театър. Абсолвентите от випуск 2014 искат да напомнят на публиката, че животът е красива фантазия, изпълнена с емоции и страст. И е по-хубав, отколкото предполагаме.

НАТФИЗ за мен беше една казарма, признава Димитър. Тежки моменти е имало, но като цяло той пази само хубави спомени, заслугата за което  е главно на колегите му.

До този момент актьорът не е правил и сериозни гафове на сцената. Единственото, което му се е случвало е да обърка някоя дума, но пък никога досега не си е забравял текста.

Времето извън репетициите и представленията, Димитър прекарва най-вече вкъщи. Признава, че е домошар и най-добре си почива с някоя книга или филм в леглото.

„Европейски град 2019!”, това е първата мисъл на талантливия актьор, когато чуе думата „Пловдив”.  На най-светлия християнски празник Коледа, Димитър ще бъде именно в града под тепетата, заедно със семейството си. Новата 2015 година пък ще посрещне в Амстердам.

 

Подобни статии

Top