Личкана блъсна дете до „Тримонциум“ (СНИМКИ)

Личкана удари дете в Пловдив

Известният в Пловдив Ангел Личканов – по прякор Личкана, осъждан за рекет, както и за нанасяне на телесна повреда при спор за паркиране, удари с джипа си 7-годишно дете. Инцидентът стана около 15:00 часа на светофара след Тунела в посока Пощата. Момченцето притичало, заедно с още две деца между преминаващите по булеварда автомобили и се ударило в огледалото на джипа.

В опит да избегне удара, шофьорът се блъснал в такси.

7-годишното момченце изскочило изневиделица между автомобилите, разказа пред DCNEWS  Ангел Личканов.

Както си карах колата и изведнъж едно дете скочи и се удари в колата. Видях го, но го видях в последния момент как скочи и се удари в колата. Исках да го избегна и се ударих отстрани в таксито. Той като че ли нарочно скочи върху колата и се удари встрани в огледалото ми“, обясни Личкана.

Веднага след инцидента малчуганът бил откаран с линейка в Университетска болница, където е настанен с фрактура на рамото и челюстта и без опасност за живота. Ще му бъде направена операция, съобщиха от болницата.

Личканов е изразил съгласие да дари кръв при нужда, казаха от здравното заведение. Той има дългогодишен шофьорски стаж. Бил е разпитан заедно със свидетели и таксиметровия шофьор, който не е успял да види нищо.

Пред мен имаше един бус, който зареждаше тук сандвичи и чаках  да мога да го изпреваря. Обаче отзад идваха коли и аз си чаках. И само един удар чух зад мен. Почувствах удар, но беше зад гърба ми и нищо не можах да видя, разказа таксиметровият шофьор Христо Станчев.

 

Личканов не допуска, че детето се е хвърлило, за да бъде изнудван. Може и слуайно да е, допълни той. Инцидентът затрудни движението в района, което до 16 часа беше регулирано от полиция.

 

Подобни статии

Top