Личкана в ареста за 24 часа

Личкана удари дете в Пловдив

Ангел Личканов – Личкана е задържан от полицията за 24 часа. Той блъсна с джипа си  12-годишно дете вчера до х-л Тримонциум.

Инцидентът стана около 15:00 часа на светофара след Тунела в посока Пощата. Момченцето притичало, заедно с още две деца между преминаващите по булеварда автомобили и се ударило в огледалото на джипа.

В опит да избегне удара, шофьорът се блъснал в такси.

7-годишното момченце изскочило изневиделица между автомобилите, разказа пред DCNEWS Ангел Личканов.

„Както си карах колата и изведнъж едно дете скочи и се удари в колата. Видях го, но го видях в последния момент как скочи и се удари в колата. Исках да го избегна и се ударих отстрани в таксито. Той като че ли нарочно скочи върху колата и се удари встрани в огледалото ми”, обясни Личкана.

Веднага след инцидента момчето е било откарано с линейка в Университетска болница, където е настанен с фрактура на рамото и челюстта. Днес от болницата съобщиха, че то е поставено вентилаторно дишане и има черепно мозъчна травма. Според лекарите от Клиниката по реанимация, раненото момче има тревожна хемодинамика и лоши кръвни показатели. Все още не му е направена операция, съобщиха от болницата.

Личканов е изразил съгласие да дари кръв при нужда, казаха от здравното заведение. Той има дългогодишен шофьорски стаж. Бил е разпитан заедно със свидетели и таксиметровия шофьор, който не е успял да види нищо.

Пред мен имаше един бус, който зареждаше тук сандвичи и чаках да мога да го изпреваря. Обаче отзад идваха коли и аз си чаках. И само един удар чух зад мен. Почувствах удар, но беше зад гърба ми и нищо не можах да видя, разказа таксиметровият шофьор Христо Станчев.

Личканов не допуска, че детето се е хвърлило, за да бъде изнудван. Може и случайно да е, допълни той. Инцидентът затрудни движението в района, което до 16 часа беше регулирано от полиция.

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top