Локо взима стадиона на концесия, слага и временна трибуна (СНИМКА) - DC news

Локо взима стадиона на концесия, слага и временна трибуна (СНИМКА)

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо  Крушарски е готов да вземе стадиона на концесия. Неговите експерти в момента подготвят необходимата документация и ще внесат официално писмо в Общината до края на седмицата, съобщава plovdivderby.com.

Както е известно, бизнесменът вече има изготвен проект за цялостна реконструкция на стадион „Локомотив“, но нямаше как да получи строително разрешение, защото той е общински. Затова сега той вече е съгласен всичко да стане по установения ред.

Преди това, ръководството на клуба ще монтира временна трибуна на мястото, където трябваше да бъде тибуна „Бесика“, съобщиха от клуба.

По примера на стадиона в Ловеч, от Локомотив са проучили възможността да затворят чашата на стадиона , докато започне същинското строителство на трибуна „Бесика“ по проект. Капацитетът на трибуната ще бъде за около1200 души. За да се реализира идеята, Общината ще трябва да бъде уведомена като собственик на стадиона, но за целта няма да се изискват разрешителни за строеж.

В последствие, когато строителните работи по стадион Локомотив бъдат задействани, както е по проект, въпросната трибуна може да бъде преместена на някое от помощните игрища в спортния комплекс, или да бъде демонтирана и транспортирана до Говедарци, където собственикът на „смърфовете“ изгражда няколко игрища за нуждите на Локомотив.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top