Локо поиска официално концесия за стадион „Локомотив“

От БФС поискаха гаранции от Локо Пловдив, че ще имат стабилен спонсор

Христо Крушарски е изпратил до общината официално писмо с предложение да вземе на концесия на стадион „Локомотив“. Това съобщи днес кметът Иван Тотев. В момента общинското ръководство обмисля какви да са условията на концесията.

„Имаме два варианта – концесия на цялата територия или само на футболната и хотелската част“, обясни кметът. По думите му в момента започва подготовката на документацията и изготвянето на концесионните условия.

Ще искаме от концесионера изцяло да завърши стадион „Локомотив“, в това число да се изгради трибуна „Бесика“ и да се довърши хотелската база, която в момента е на фаза недовършен строеж“, посочи Тотев. Ще се настоява да се оправят и терените зад самия стадион.

От общината обаче още не са си отговорили на въпроса дали да отдадат цялата база или в концесионния договор да не влизат базите на другите спортни клубове, които са позиционирани на Лаута.

Има варианти и за срока, за който ще бъде подписан концесионният договор. Единият вариант е концесията да бъде за 35 години, като това ще е при условие, че инвестицията е голяма – т.е. ако в договора се включи цялата база – стадион, хотел, тенискортове и волейболна зала. Тогава ще се настоява концесионерът да ремонтира също залата и кортовете.

Вторият вариант е договорът да бъде за 15 години, което е минимумът по закон.

Една такава концесия ни задължава да облагородим района и да направим паркинги, посочи кметът. По думите му на 1 или 2 март предстои да се направи първа копка на ул. „Цветан Лазаров“, която ще свързва ж.к. „Тракия“ с бул. „Менделеев“. По проект около стадиона трябва да бъдат изградени много паркоместа, а в момента се прецизира да бъдат изсечени възможно най-малко дървета от паарк „Лаута“.

Подобни статии

Top