Локо пред фалит, доиграва сезона без пари

Локо доиграват сезона без пари

снимка: Lap.bg

В Локомотив (Пловдив) почти със сигурност ще доиграят сезона без да получат заработените си заплати, съобщава сайтът 7dnifutbol.bg. Това е било намекнато на футболистите преди няколко седмици. Съществуват шансове ръководството все пак да успее да изчисти остатъка от възнагражденията за месец януари.

За последно играчите получиха по около половин заплата за първия месец от годината. Тогава „черно-бялата” общност събра средства, с които да извърши частичното плащане. Към момента ръководството на клуба дължи по още две заплати и половина на подопечните си – половинката за януари и целите възнаграждения за февруари и март. След две седмици идва падежът и за тези за април.

Играчите ще стиснат зъби до края на сезона и ако няма светлина в тунела за финансовото стабилизиране на клуба, повечето от тях ще потърсят спасение в други отбори. Договорите на играчите изтичат след края на първенството, а според запознати към момента не са водени преговори за преподписване на контрактите с нито един от възпитаниците на Христо Колев-Бащата.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top