Локо ще си сътрудничи с Ювентус, Тото Скилачи и Неделчев си стискат ръцете

12063951_1683731045176619_1754623056_n

Локомотив (Пловдив) е пред подписване на договор за сътрудничество с италианския колос Ювентус, съобщава „Тема Спорт“. „Старата госпожа“ е избрала клуба от „Лаута“ за евентуално изграждане на своя академия у нас.

Новината съобщи председателят на сдружение Обединение за Локомотив Николай Неделчев. Също така в проекта е залегнал вариант, в който от Ювентус да изпращат по-млади футболисти, които да се обиграват при „железничарите“. Юве пък ще има правото да вика в своята академия в Торино деца от пловдивския клуб.

Първата стъпка към осъществяване на проекта е визитата на бившата звезда на „бианконерите“ Салваторе Скилачи на дербито с Ботев (Пловдив). Той ще бъде натоварен от ръководството на „старата госпожа“ със задачата да проучи на място условията на „Лаута“.

След посещението на Скилачи тази събота в Пловдив същото ще направи и Николай Неделчев. До една-две седмици той ще върне жеста и ще посети някой интересен мач от Серия „А“.

Именно тогава вече ще има по-конкретни и ясни стъпки за съвместната дейност между Локомотив и Ювентус. Неделчев ще има среща и с директора на Юве Джузепе Марота.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top