Лудогорец победи Ботев с дузпи и вдигна купата на Трифон Иванов - DC news

Лудогорец победи Ботев с дузпи и вдигна купата на Трифон Иванов

Децата на Лудогорец от набор 2005, спечелиха първото издание на турнира в памет на легендарния защитник Трифон Иванов. Състезанието се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново и в нея участие взеха Лудогорец, Ботев (Пловдив), ЦСКА, Етър, Локомотив (ГО) и Нефтохимик.

На финала момчетата на Росен Маринов сразиха водените от треньора момчетата на Георги Онов след изпълнения на дузпи. Редовното време приключи при резултат 2:2, като младите „орли“ поведоха с 2:0, но пловдивчани стигнаха до равенството с попадения в последните три минути.

До финала Лудогорец стигна след равенство с ЦСКА 3:3 и успех над Локомотив (ГО) с 7:0. Ботев пък си извовюва правото да спори за трофея с „орлите“ след разгромни победи над домакините от Етър с 8:1 и Нефтохимик с 9:1.

Организаторите на турнира в партньорство с БФС гарантираха, че турнирът ще попадне в официалния календар на БФС и още в следващото издание ще участват отбори от чужбина.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, с чието съдействие се проведе спортната надпревара, връчи златните медали и купа на шампионите. Той припомни, че една от мечтите на Трифон Иванов е била на стадион „Ивайло” да се провежда международен турнир за деца.

За най-добър защитник бе обявен капитанът на тима на Ботев (Пловдив) Габриел Златанов, а наградата бе статуетка и шапка с автограф на Трифон Иванов.

Снимка: kmeta.bg

Подобни статии

Top