Лудогорец представи германския вратар Хенрик Бондман

Георги Дерменджиев: Колкото по-късно дойдат новите попълнения, толкова по-трудно се адаптират

Българският футболен шампион Лудогорец представи първото си ново попълненение през това лято – германският вратар Хенрик Бондман.

„Личната ми цел е да изиграя възможно най-много мачове. Тук съм заради големите амбиции на клуба. Лудогорец е голямо име в Европа. Искам да играем в Шампионска лига. Това е ново приключение за мен“, коментира той.

„Не знам много за футболната лига в България. Но със сигурност тук няма лесни мачове. Не съм печелил титла и искам да го направя с Лудогорец“, добави 30-годишният страж.

В кариерата си той е защитавал цветовете на Рот Вайс Есен, на втория отбор на Борусия (Дортмунд), Мюнхен 1860 и Вюрцбургер Кикерс в родината си и за последно в австрийския Волфсбергер АК в изминалите два сезона.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше категоричен, че шампионите ще привлекат още футболисти през това лято.

„Колкото по-късно дойдат новите попълнения, толкова по-трудно се адаптират, но ще направим всичко възможно, за да ги приобщим. Няма лесен път и дано успеем в Шампионска лига. Ще привлечем още футболисти. Ние имаме достатъчно на всички постове, но ще вземем нови с по-голяма класа. Ще налагаме и български футболисти“, каза специалистът.

Той даде яснота как ще протече подготовката на разградчани, които на 14 юни заминават на лагер в Австрия.

„Когато се приберем от Австрия, ще изиграем една контрола тук в България. Времето за работа е много малко и е съобразено с паузата за играчите. Трудна година и тежка програма имахме. Изиграхме 58 мача, Черно море е с много по-малко. От ЦСКА също може да проверите колко мачове повече сме направили. Знаете колко тежко е да се изиграе един такъв сезон, как се натоварват играчите“, допълни той.

Първият официален мач на „орлите“ през новия сезон ще бъде на 9/10 юли в квалификациите на Шампионската лига, жребият за които ще бъде на 18 юни.

Източник: БТА, ПФК Лудогорец