Любовна „кариера“

Няма нищо по-хубаво от връзка на работното място. Всички велики художници, поети, писатели са имали муза. Ако има муза, и обикновеният човек се превръща в художник. Дори ако служебните му задължения са просто да разнася факсове по кабинетите. След като се появи стимул, той започва да разнася факсовете по-качествено: походката е уверена, погледът – одухотворен, а факсът е поставен с красив жест върху бюрото на колегата или началника…

Всеки десети българин признава за интимна връзка с колега. Това показва изследване на „Галъп интернешънъл болкан“. Резултатите показват, че мъжете са по-толерантни към връзки с човек от офиса. 17% от представителите на силния пол са съгласни да стопят дистанцията с колежка от съседното бюро. Дамите, които нямат нищо против да смесват полезното с приятното в офиса обаче са 3 пъти по-малко.

2/3 от анкетираните 1002-ма души са категорични, че се радват на щастлив сексуален живот. Оказва се, че все пак българите са консервативни, защото повече от половината участници в проучването са против изневярата. За един от трима обаче кръшкането от време на време на партньора е приемливо.

Каква е причината да се влюбваме в колега? Обяснението е много просто. На работа прекарвате много повече време, отколкото с приятели или близки хора.

С тези хора на работното място имате еднакви цели и мечти и до някъде вероятно и еднакви приоритети.

Вярно е, че на пътя на истинската любов, никой няма право да застава, но има не малко компании, чиято политика не подкрепя подобни връзки между служителите им.

Освен това, ако се залюбите с някой колега, не е ясно другите ви колеги как ще погледнат на това и дали няма да променят отношението си към вас. Да не говорим, какво става, ако връзката ви с колегата се окаже несполучлива, а се наложи да продължите да работите заедно.Има фактори, които е добре да „претеглите на кантара“ преди да се впуснете в подобно приключение.

Любовта не пита и връхлита, без да се съобразява с времето, мястото и дали двете са подходящи. Колкото и да е подходящо времето обаче, стискайте палци Купидон да не ви намери точно на работното място. И ако все пак това се случи е хубаво да знаете следното:

10 правила за романс на работното място
– Връзката в офиса не е начин да направите кариера. Тя е само вариант за приятно прекарване на времето в офиса (в повечето случаи временен).
– По-добре не разказвайте на колегите за креватните си подвизи. Не се знае как те ще използват тази информация.
– Ако все пак ви се прииска да разкажете за интригата си на един само колега, да знаете, че само след седмица за това ще говори целият офис.
– Когато много ви се иска да споделите нещо лично, най-добре се обадете на стара приятелка от училище, която дори не знае къде работите в момента. Или просто си водете дневник.
– Когато се впуснете във връзка на работното място, трябва да помните, че тя в един момент може да приключи. А вие трябва да продължите да работите в офиса. Затова положете усилие да си останете приятели със симпатичния колега.
– В началото на връзката можете да подпишете „пакт за ненападение“. Уговорете се за това, какво ще стане, ако се разделите. Това не е цинизъм, а предвидливост и отговорност за репутацията на другия човек.
– Трудно е да се владеете и да се въздържате от погледи и усмивки, когато човекът, в когото сте влюбени, е край вас. Мислете за нещо неприятно. Или си носете пакетче кисели бонбони в чантата.
– Никога не разменяйте имейли по служебната поща.
– Понякога тази връзка завършва със сватба. Но това се случва рядко. Ако се случи – добре, но не ви съветвам да мечтаете на тази тема.
– Ако неочаквано се окажете в едно легло с шефа или със свой колега, това значи само едно – и двамата сте поискали да правите секс в този момент.

60% от жените са спали поне по веднъж с колега от офиса, в който работят.
85% от жените са усърдни в работата си, за да впечатлят някой колега.
30% от жените са имали връзка с колега по време на командировка.
50% от жените фантазират на тема секс с шефа.

На теория в работно време всеки трябва да си гледа работата, а личното си време да посвещава на личен живот. На практика в работно време правим всичко, което ни прави щастливи, тъй като изпитваме космически дефицит от лично време. Но за да не кажете, че не сме ви предупредили – внимавайте, защото флиртът с колега може да застраши кариерата ви.

Източници: hobyto; ezine.bg; tialoto.bg; bela.bg; Агенция „Монитор“

Подобни статии

Top