„Любовни кутии“ в пловдивските училища за Св. Валентин

Любовни кутии в Пловдив за 14 февруари

„Любовни кутии“ са разкрити в няколко пловдивски училища от клуб “Ела изгрей“ към Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/.

Кутиите са част от кампанията “Аз и любовта“, която ще се проведе от 10:00 до 13:00 ч. Те бяха разкрити в понеделник преди кампанията и в тях младежите пускаха въпроси, които ги вълнуват, свързани със секса и любовта.

Днес в междучасията ще бъдат разкрити пунктове, на които доброволците от клуба ще раздават листовки с отговори на зададените предварително въпроси, ще информират младежите за безрисково сексуално поведение, ще раздават презервативи и ще правят демострации.

Кампанията продължава и утре на Главната улица под надслов „Ние и любовта“. Там от 12.00 до 15.00 ч. доброволците от клуба ще организират провокативни срещи „на тъмно“, ще провеждат консултации и демонстрации и ще раздават презервативи.

Общинският съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив също ще проведе социална акция днес. Идеята е да се включат активно ученици, доброволци, които членуват в „Клуб на доброволеца“ към ОСНВ с ПИЦ-Пловдив. В непринудена обстановка в рамките на два часа ще се раздават на случайно минаващи граждани по главната улица на града валентинки с различни позитивни послания, придружени от флаери, даващи информация за местонахождението и дейността на центъра.

В 7 училища доброволци от Българския младежки червен кръст ще оформят пунктове за предоставяне на информационни материали на фона на рамка под формата на сърце.

До събота БМЧК – Пловдив ще разпространи над 1500 безплатни презерватива, 800 валентинки, 300 трифонки, 500 любовни послания, голямо количество брошури и листовки.

Подобни статии

Top