“Любовта е лудост” за първи път в Пловдив от днес

Тази есен киноманите в града под тепетата ще могат за първи път да станат част от варненския филмов маратон “Любовта е лудост”. От днес до 10-ти септември Lucky Дом на киното ще бъде домакин на избрани заглавия от фестивалната програма, в центъра, на които, разбира се, е темата за любовта.

Режисьорът на “Необратимо” Гаспар Ное отново навлиза в дебрите на любовта и страстта в новия си филм „Любов“. В тази история за момче и момиче и друго момиче, аржентинският режисьор отново минава всички граници и провокира добрите нрави.

Любовта има различни проявления, а испанската продукция “Меси” ще ви разкаже за любовта към футбола. Заснет в Барселона, Буенос Айрес и родния град на Меси – Росарио (Аржентина), филмът показва от къде е тръгнал Меси, пресъздавайки някои ключови сцени от живота на футболиста.

Във филма на Фани Ардан „Натрапчиви ритми“ Марго се отказва от бляскаво бъдеще като музикант в името на любовта си към млад архитект, който е обвързан от професионален договор и няма време за любов. В ролите ще видите Азия Ардженто, Нону Лопес, Франко Неро.

Търсенето на свобода и приключения са в основата на “Парижки лудории”. Спокойният живот на провинциалните фермери Бриджит (Изабел Юпер) и Ксавие (Жан-Пиер Дарусен) не удовлетворява мечтателката Бриджит, която копнее за нещо повече. Един уикенд тя просто заминава за Париж, а там се поддава на приятното внимание от страна на чаровен датски господин.

В многоцветната адаптация на режисьорите Паоло и Виторио Тавиани на шедьовъра от класическата италианска литература „Чудният Бокачо” е показана силата на младостта, любовта и поезията. След като чумата опустошава Тоскана през 1348 година група млади мъже и жени намират подслон в отдалечена вила. За да отвличат вниманието от несигурното си положение, те решават да си разказват по една история на ден.

„Извинявай, ако те нарека любов“  ни въвлича в света на Алекс – мъж на 37 години, когото приятелката му го зарязва след като й предлага брак. Загубил надежда и желание за живот, той неочаквано открива отново любовта в лицето на Ники. Но Ники е на 17 и Алекс трябва да реши дали да послуша сърцето или приятелите си.

„Айзенщайн в Мексико” на режисьора на „Нощна стража на Рембранд“ Питър Гринауей  разказва за впечатленията на Сергей Айзенщайн от Музея на мъртвите в Гуанахуато. Великият режисьор прекарва десет дни в мексиканския град, снимайки филма „Que Viva Mexico”. Неговите физически и емоционални преживявания от онова време оказват голямо влияние и върху следващите му филми.

Подобни статии

Top