Любов, направена от хартия (СНИМКИ)

Работилноца за сърца в Капана

Броени дни остават до Свети Валентин, а вие все още не сте избрали най-оригиналния подарък за любимия човек? В ателието на Теменужка и Марина, познати като GG Sisters, може сами да изработите оригинален подарък, който със сигурност ще очарова всеки.

Работилницата за сърца е място, където освен, че ще се забавлявате, ще изпробвате своите творчески умения и ще си тръгнете с подарък, изработен лично от вас. В рамките на не повече от час, под вещото ръководство на GG Sisters, всеки може да създаде своето уникално и красиво сърце.

Процесът на изработка на сърца от хартия е интересен, лесен и много приятен. Започва се с направата на шаблона, като в хартиена тръбичка се поставя тел, която се огъва в избраната форма. Сами може да предпочетете какво да бъде вашето сърце – по-заоблено, по-продълговато, малко или голямо.

След като шаблонът е готов, следва преплитането на хартиените тръбички около него. Няма точно установен ред, нито грешен начин – просто трябва да се оставите хартията да ви „води“ и да я следвате. Докато се забавлявате няма и да усетите как сте изработили сърцето.

Накрая готовият подарък се облива с лепило, за да е по-здрав и стабилен. Изчаква се десетина минути, за да изсъхне и е готов да бъде поднесен на любим човек.

Готовото сърце може да бъде поставено и в хартиена торбичка, която да декорирате тематично – с цвете, панделка или дори с още едно мини сърце. Ако желаете, добавете и своето послание, изписано с тънкописец върху самата хартия.

За да участвате в уъркшопа не е необходимо да се записвате предварително, нито пък да притежавате каквито и да е специални умения. Нужно е да имате желание, въображение и малко свободно време. Разбира се, в ателието на GG Sisters има и готови хартиени сърца, така че ако съвсем нямате време, може да се възползвате и от готовите модели.

В хартиения рай на сестри Джиджови освен сърца, може да откриете и още куп подаръци за предстоящия празник. Кутии, панерчета, свещници, клетки за птички и поставки за винени бутилки, наподобяващи котки, са само част от хартиените шедьоври.

Ателието в Капана очаква всички творчески настроени и позитивни хора всеки делничен ден до 14 февруари от 12 до 19 часа.

Подобни статии

Top