Любозар Фратев с отличието „Почетен гражданин на Пловдив“

Връчиха „Почетен гражданин на град Пловдив” на инж. Любозар Фратев

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев в началото на днешното заседание. Общински съвет – Пловдив удостои инж. Фратев с почетното отличие със свое решение № 31 от 15.02.2024г., което бе гласувано във връзка с изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на град Пловдив и грижа за неговите граждани.

Като част от церемонията на инж. Фратев ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

В своето слово инж. Фратев благодари за оказана чест неговото име да бъде сред тези, които са оставили златна диря в историята на хилядолетен Пловдив и страната.

„През всичките 80 години от моя живот съм се старал да бъда почтен човек и гражданин и вярвам, че това решение е доказателство за сторено от мен за града. Нашият Пловдив е съграждан в течение на хилядолетия. И макар неколкократно да е завладяван и разрушаван, е възкръсвал от пепелищата преди да загине, защото истинските пловдивчани са били и строители, и съзидатели. Сега е времето за градеж, защото съграждайки ти си потребен и оставяш нещо и след теб“, допълни инж. Фратев.

В почетната книга на Община Пловдив инж. Фратев записа, че Пловдив е велик град, наш кръстник и трябва да бъдем горди с името си пловдивчанин, да го пазим, славим и надграждаме.