Любопитни факти преди Аржентина – Холандия

Аржентина Холандия довечера на Световното

Германия очаква своя съперник след историческото 1:7 срещу домакина Бразилия. Светът очакваше финал между Аржентина и Бразилия, но сега може изцяло европейски сблъсък да реши световната титла.

В Аржентина очакват гения на Меси да проработи днес. Историята обаче е в полза на аржентинците. „Гаучосите“ винаги са прескачали полуфиналната фаза, когато са достигали до нея през 1978, 1986, 1990.

1978 г. е добре позната и на двата отбора. Тогава Холандия и Аржентина играят финал помежду си в Буенос Айрес. Мачът завършва 1:1 в редовното време, а след продължения 3:1 в полза на Аржентина. Срещата остава в историята като един от най-грубите финали, а холандците в знак на протест пропускат церемонията по награждаване.

Като цяло обаче Холандците са по-успешния отбор що се отнася до сблъсъците помежду им. „Лалетата имат четири победи, три равенства и само една загуба от Аржентина.

Треньорът на Холандия Луис Ван Гаал заяви, че неговия отбор не излиза срещу Меси или друг отделен дутболист на „гаучосите“, а излиза срещу националния отбор на Аржентина. Затова неговия план ще се гради около това как играе отборът като цяло, а не отделните футболисти.

До този момент Холандия се представя по-убедително от своя противник, но мачът снощи показа че един такъв полуфинален сблъсък е непредвидим.

Ето и вероятните състави:

Холандия: Силесен, Янмаат, Де Врай, Влаар, Инди, Кайт, Снайдер, Блинд, Депай, Ван Перси, Робен.

Аржентина: Ромеро, Рохо, Демикелис, Гарай, Сабалета, Перес, Билия, Меси, Игуаин, Лавеци, Масчерано.

 

Подобни статии

Top