Любо Пенев култов: Внимавайте с малките. Едно е на 15 години, друго е на 18! - DC news

Любо Пенев култов: Внимавайте с малките. Едно е на 15 години, друго е на 18!

Любо Пенев - внимавайте с малките

Националният селекционер Любослав Пенев направи култово изказване на пресконференцията си преди мача с Норвегия в Осло. Той бе попитан какво е мнението му за младата звезда на домакините Мартин Йодегаард, който е само на 15 години.

„Позволявам си един приятелски съвет – внимавайте с малките. Едно е на 15 години, друго е на 18“, отговори Любо, като по този начин напомни за някои от великите изказвания на своя чичо Димитър Пенев. Всъщност, и настоящият селекционер влезе в българската футболна история с репликата си „Да духат супата“ след автогола си на Европейското първенство в Англия през 1998 година.

15-годишният атакуващ полузащитник на Стрьомгодсет получи екип с №9, но остана на скамейката при гостуването на Малта. Дали вундеркиндът ще играе срещу България или отново ще остане на пейката през всичките 90 минути, защото мачът е изключително важен в борбата за челните три места.

Мартин Йодегаард има 19 мача и 3 гола в елитния норвежки тим Стрьомгодсет. Ако влезе в игра срещу България, той ще постави рекорд за най-млад участник в европейска квалификация. Нищо чудно и да го направи, защото той е най-големият талант на норвежкия футбол в момента.

Съставът на България пък ще бъде доста различен от този при загубата от Хърватия с 0:1 в София.

„Искам да видя на терена колектив, битка по целия терен и тактическа дисциплина. Лесно няма. Който иска да играе на европейско първенство, ще трябва да се пребори“, заяви Любослав Пенев.

Той отново изрази учудването си, че основни футболисти са играли на доста ниско ниво срещу хърватите, като с нищо не са показвали колебания в предишните няколко дни.

Единствено Йордан Минев тренира на облекчен режим в нашия лагер заради лека настинка. Всички останали са напълно здрави и готови за двубоя, който е тази вечер от 21:45 часа на стадион „Улевал“.

 

Подобни статии

Top