Лютви Местан: Диалогът между ДПС и премиера е по оста власт – опозиция

655-402-liutvi-mestan

Диалогът между ДПС и премиера, като председател на ГЕРБ, е по оста власт – опозиция, каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ДПС Лютви Местан.

ГЕРБ е основният субект на властта, а ДПС е една от основните опозиционни партии, добави Местан. По думите му, в този диалог не бива да се търсят никакви други политически знаци, било то за прекрояване на власт, или за бъдещи коалиции.

„В същото това време съществува и разбирането, че в една нормална демокрация между властта и опозицията не следва да има непреодолими Берлински стени”, каза Местан. „Властта и опозицията трябва да бъдат в диалог, особено по тези въпроси, които засягат националния интерес, или по теми със значим обществен интерес”, добави той.

Затова е повече от естествено общини като Момчилград, с лоши социално-икономически показатели и смесено население, където условията за живот не са леки, да представляват сериозен интерес за политиците.

В този смисъл е съвсем нормално вчера премиерът и председателят на една от основните опозиционни партии да прережат заедно лентата на един много важен за Момчилград обект – градското пречиствателно съоръжение, смята Местан.

„В това не бива да се търсят самоцелно някакви политически знаци“, каза той. Местан изтъкна още, че силата на една партия, каквато е ДПС, се измерва и в това тя да бъде доблестна да признае положителните стъпки на политическите си опоненти.

„Затова ДПС не може да не признае фактът, че премиерът Бойко Борисов е откликнал на молбата на няколко техни кметове за ключово важни инфраструктурни проекти, с което се свързва развитието на тези общини“, каза още Лютви Местан.

Председателят на ДПС Лютви Местан присъства на Национален съвет на Младежката организация в Пловдив. Сред гостите на форума са и народните представители от областта и членове на Областния съвет на ДПС.

Тема на форума са подготовката и участието на младите в местните избори и възможностите за финансиране и добри практики.

Източник: Радио „Фокус“

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top