Лятна диета с диня - DC news

Лятна диета с диня

Динята е нискокалоричен продукт. В 100 грама от нея се съдържат едва 30 ккал. Затова лятото е чудесна възможност за динена диета. Тя прочиства организма от токсините, от излишните течности и, разбира се, от ненужните килограми.

Едри, сочни, сладки

Специалистите съветват да бъдете умерени с тази диета и да не я правите повече от пет дни. За да подсилите резултата, през следващите 10 дни обезателно включвайте и диня към менюто си, независимо от това какво консумирате.

Първите 5 дни

Яжте само диня. Колко точно, може да изчислите според собственото си тегло. За всеки 10 кг от теглото си трябва да изяждате по 1 кг диня. Така ако тежите 70 кг например, на ден трябва да изяждате по 7 кг диня. Количествата може да ви се виждат солидни, но да не забравяме, че динята е плод с високо съдържание на вода.

Следващите 10 дни

За да не се върнат изгубените килограми, трябва да спирате диетата постепенно. През следващите дни хапвайте половината от количеството диня. Правете го преди основното ядене, това ще намали апетита ви. Ако досега сте яли по 7 кг диня на ден, преди обяд и вечеря хапвахте по 3,5-3 кг. За основното хранене спазвайте следното меню:

Закуска: купичка овесени ядки без подсладител, парче сирене, чай без захар

Обяд: 150 г риба на пара или пилешко месо, 200 г плодове

Вечеря: 100 г нискомаслено сирене, чай без захар

Тази диета не е подходяща за хора с камъни в бъбреците, диабет или заболявания на панкреаса. Ако след първия ден се почувствате зле или отпаднали, може би тази диета не е и за вас.

Подобни статии

Top