Лятна школа отваря врати в Исторически музей-Асеновград

Музеят ще работи цяло лято с ученици от града, които имат интерес към историческата наука. Децата ще получат знания и практически умения в 10 направления в областта на археологията, етнография и нумизматика.

Акцент ще бъдат приложните практики, в които учениците ще работят с глина, ще се научат как се е обработвала вълната, ще създават собствени изделия, изтъкани на средновековен вертикален стан. Ще участват на теренни  археологически проучвания.

Отделните форми, свързани с историята, ще се водят от музейни специалисти, а гост-лектор ще провежда часове с група по вокално майсторство и български фолклор.

„Идеята  е децата да съчетаят лятната почивка и свободното време, с което разполагат с интересни занимания. Така ще уплътнят ежедневието си, ще научат и нови неща”, разказа директорът на музея Иван Дуков.

Първите групи започват работа още в средата на този месец. От днес обаче желаещите могат да се запишат на място в Историческия музей.Таксата за целия период на обучение е 80 лева.Ще има и еднократни практики, за които ще се заплаща сумата от един лев на час.

Подобни статии

Top