Маврудово хоро играят днес в Асеновград (СНИМКИ)

Фолклорният събор „Маврудово хоро“ отново ще зарадва тази година асеновградчани. „Маврудово хоро“ се провежда за трета поредна година. Датата не е случайна – тя символизира гроздобера в района. На Асеновград тази година ще гостува и танцовият фестивал „Фолклорен керван“.

„Фолклорният керван“ се провежда за шести път. След като посети градовете Кюстендил, Асеновград, Трявна, Хисаря и Виница (Република Македония), отново се завръща в Асеновград.

Участници ще бъдат групи, състави и ансамбли. Всеки колектив ще има до 15 минути време за изява на сцената и 4 минути на дефилето. Няма възрастова граница на участниците. Облеклото е по преценка на ръководителите (костюми, тениски и др.) Музиката може да бъде както на живо, така и на CD или флаш памет.

Днес фестивалът ще започне с дефиле в 16:30 часа от паметника на Чорбаджака до центъра на града, дефилето ще премине и през градинката на Каварджията в 17 часа, а по-късно, от 17:30 часа на площад „Акад. Н. Хайтов“ ще започне фолклорният събор „Маврудово хоро“, на който ще се изявят групите.

Вижте снимки от събора миналата година:

Подобни статии

Top