Магазините в подлеза отново наводнени, търговци се жалват на кмета (СНИМКИ+ВИДЕО)

Подлезът отново е наводнен

Подлезът на Централна гара отново е наводнен. След дъжда, който се изля вчера в Пловдив, влагата е избила навсякъде по стените, а големи парчета мазилка се стоварват от тавана на подлеза.

Иван Георгиев Бончев е един от най-тежко засегнатите собственици на наводнен магазин в подлеза. Поройният дъжд за пореден път наводнява търговския му обект в пешеходния преход под линиите. Този път Бончев е решил да вземе спешни мерки и е написал жалба лично до кмета на града Иван Тотев.

В жалбата мъжът подробно е обяснил откъде според него тръгва проблемът и защо се наводнява съоръжението. По думите му, ремонтът на бул. „Христо Ботев“, който е започнал преди три месеца е поставил началото на проблемите в подлеза. Реконструкцията е включвала прокопаване на канал на светофара над подлеза, вероятно за да бъдат преместени две тръби с електрически кабели под тях. От този момент при всеки дъжд започва да тече вода от тавана на подлеза вътре в магазините и вън в коридора, използван от пешеходците.

Мъжът е изразил и възмущението си от безочливостта и наглостта на предприятията, отговорни за ремонта на участъка, които според него не са си свършили работата. Търговецът е категоричен, че при това положение е невъзможно да се работи, освен това голяма част от стоката се похабява и не става за продан. След множеството публикации в различни медии и телефонни разговори с инстутуции, Бончев вижда единствен изход в обръщението си лично до градоначалника.

Търговци от съседните магазини също се оплакват от течове в обектите. Те негодуват, тъй като са принудени да плащат високи наеми на общината, а след всеки дъжд губят много средства в опит да възстановят щетите. Освен това се оказва, че наемите се плащат на основата на споразумение, а не на официален договор. „С всяко следващо наводнение става все по-тежко положението, викаме пожарната, за да отводнява, ние самите събираме течността в кофи и попиваме с парцали“, жалват се търговците.

Иван Бончев се надява този път жалбата му да достигне до общината и най-после да се сложи край на мъките. „Принудени сме да работим в мизерия, разболяваме се и дори рискуваме живота си, тъй като ел. кабелите се мокрят и става опасно. Това ли е културната столица на страната?“, пита се търговецът.

 

Подобни статии

Един коментар

Top