Магически Концерт на възглавници в Пловдив

Магията – видима или не – винаги ни помага в трудни моменти и е до нас, когато ни е необходима. В този вълшебен свят има добри, лоши, красиви, грозни, умни, хитри, приказливи, стеснителни, пленителни… вещици.

Някои ги наричат магьосници, а други – вълшебници. Но точната терминология няма никакво значение. Важното е, че човек никога не скучае в компанията им, защото те винаги правят нещо необикновено.

Във втория Концерт на възглавници в Пловдив днес от 11:00ч., в Регионалния исторически музей (пл. “Съединение” №4) се очакват две от тях.

Дали ще пристигнат на метли, летящи килимчета или чрез така модерната напоследък телепортация? Съвсем скоро ще стане ясно, а покрай орисването на най-желания принц в кралството и магията върху него и любимата му, са обещали музика от най-големия вълшебник сред композиторите – Волфганг Амадеус Моцарт.

Неговата опера “Вълшебната флейта” ще бъде съпоставена с откъси от “Вълшебникът от Оз” и няколко други вълшебнически мюзикъла.

Един час преди концерта ще се проведе „Работилница на възглавници“, където децата ще могат да украсят и нарисуват свои собствени възглавници за спомен от събитието. Тя е напълно безплатна за всички посетители на Концерти на възглавници.

 

 

 

 

Подобни статии

Top